Ange ditt sökord

Annons:

Ärr

Jag mådde mycket psykiskt dåligt under mina tidiga tonår och skar i smalbenen med rakblad. Nu har det gått ett par år och jag är idag 18 och mår väldigt dåligt över de ärr jag har kvar. Många av såren var så djupa att det nu är flera centimeter breda, mörkröda ärr. Finns det något man kan göra för att få normala ben igen? Och kan man få landstinget eller försäkringskassan att betala behandling? Det här är så fruktansvärt jobbigt och har lett till att jag helt slutat gå barbent och att bada är inte ens att tänka på.

Hej!
Ärr kan i vissa fall åtgärdas kosmetskt och göras smalare, men ej osynliga. Det du beskriver motiverar remiss till hudspecialist för bedömning. Vem som betalar (skattebetalarna eller du själv!) avgörs utefter gällande prioriteringsregler där du bor efter bedömning av specialisten.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 12 augusti, 2003 Publicerad: 12 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: