Ange ditt sökord

Annons:

Är livrädd för att gå upp i vikt!

Jag har precis börjat äta Paroxetin 20 mg, är livrädd för att gå upp i vikt! Kan jag undvika detta om jag har stenkoll på min kost, äter som innan kanske ngt mindre och ökar min motion eller är det så att vissa ssri-preparat ökar vikten ändå? Pga av minskad ämnesomsättning/vätskeansamling eller så? Detta är min fasa och det finns så dålig information på nätet om orsakerna till viktökning vid SSRI-behandling. En annan fråga är hur mkt är det vanligaste att man går upp? 2-3 kilo känns ju ok men skräckhistorier om okontrollerad viktökning på 15-20 kilo verkar ju extremt eller? kan du ge mig ngt svar? Tack på förhand!

Det är alldeles riktigt att man kan gå upp i vikt av SSRI-preparat. Jag har också träffat på fall där man minskat i vikt! Personligen har jag i min praktik inte träffat på någon som fått en extrem viktuppgång. Jag anser att du bör pröva Paroxetin, där indikation för medicinering föreligger och se vad som händer
med vikten och framför allt hur man mår! Märker man att det blir en snabb viktökning, kan man ju alltid minska eller sluta med tabletterna. Som vanligt har man alltid när det gäller behandlingar, att ställa dess fördelar mot eventuella bieffekter!

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 januari, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: