Ange ditt sökord

Annons:

Är hårspray farligt?

Hej! Mitt hår blir fettigt väldigt snabbt och ni rekomenderade mig att använda ett milt schampo och att jag helst inte skulle tvätta mitt hår oftare än var 3:e dag. Problemet är att det blir jättefettigt redan efter andra dagen. När jag använder hårspray så blir det inte fettigt så snabbt. Jag vet att hårspray inte är speciellt bra för håret. Rekomenderar ni mig att använda hårspray för att mitt hår inte skall bli fettigt så snabbt eller finns det något annat man kan använda? Är hårspray farligt för hårbotten om man använder det för ofta? Hur ofta rekommenderar ni mig och använda hårspray i och med att den har effekt på mitt hår när det gäller fett hår?

Hej! Din fråga hamnar utanför hudläkarens specialistområde. Hårspray sitter ju utanpå håret och kan säkert ha en viss uttorkande effekt, därför kanske känns bra i ditt fall (och det är ju inte så bra att tvätta håret varannan dag jämt heller). Människor tvättar håret olika ofta och är olika känsliga för att håret blir fett. Några rekommendationer om hårspray kan tyvärr inte ges här.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: