Ange ditt sökord

Annons:

Är detta acne eller är det något annat?

Jag är 18 år gammal, och har finnar i ansikte, på halsen, nacken(!) (inte så många iofs), ryggen och på bröstet. Det jag undrar är om detta är acne, eller om det är något annat. Finnarna på halsen är liksom ömma och går inte att klämma, det är som "bulor" under huden typ. Jag verkar också få finnar i ansikte och på halsen av att raka mig. Hur behandlar man detta? jag har prövat stioxyl och basiron, och det har hjälpt till viss del, men min hud blir väldigt uttorkad av det, så det är inte direkt någon idealisk behandling. Finns det någon medicin man kan äta för att få bukt med detta? det stör mig otroligt mycket. Tacksam för svar.

Svar till Erik.
Acne har just den lokalisation som du beskriver och sitter alltså ofta både i ansiktet, på hals och nacke samt bröst och rygg. Om inte Stioxyl och Basiron haft tillräcklig effekt kan du pröva tretinoin (Aberela ) eller/och Dalacin
lokalt. Vid utbredda besvär utanför ansiktet behöver man ibland ta till tablett-behandling med tetracykliner.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 augusti, 2002 Publicerad: 29 augusti, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: