Ange ditt sökord

Annons:

Är det svårt att gå ner i vikt med levaxin och lithonit

Kvinna (15) Hej, jag undrar om det är svårt att gå ner i vikt, när jag har levaxin och lithonit, jag har ca 17 kilo s över vikt som jag inte blir av med trots att jag kämpar, vad ska jag göra för att få igång ämnesomsättningen, jag rör på mig mycket och tänker på vad jag äter… vad ska jag göra?
Tröstlöst…

Även när din underfunktion på sköldkörteln är välbehandlad är det liksom för flertalet av oss svårt att gå ner i vikt. Vi brukar förenklat prata om fyra M där det första som krävs är motivation. Detta är grunden för att lyckas minska sin vikt varaktigt. Sen måste du göra förändringar avseende Maten (sammanfattning för alla kalorier in) och Motionen (sammanfattning för alla kalorier ut som är kroppens viloförbränning och allt du rör dig). För att åstadkomma dessa förändringar kan KBT (kognitiv beteende terapi) vara en hjälp liksom andra former av stöd från omgivningen. Det fjärde M:et står för Medicin där det i dagsläget finns två receptbelagda läkemedel som tillsammans med de tre övriga M:en kan bidra till en viktreduktion.

Mvh

Per Åke Lagerbäck

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: