Ange ditt sökord

Annons:

Är det här psoriasis?

Hej,

Jag är 30 år och har dom senaste dagarna fått utslag som ser ut som små vårtor på armbågarna. Dessa kliar väldigt mycket. Det började med att jag kände att det kliade och att det var väldigt torrt. Jag har smörjt in med bivaxsalva men det kliar fortfarande. Kan det här vara psoriasis eller är det något annat?

Att ha klåda och utslag på armbågarna kan vara psoriasis, men många gånger sitter psoriasisfläckarna även på andra typiska ställen som hårbotten, knän, ryggslut och kan ge speciella nagelförändringar. Alltså lite svårt att säga vad Dina hudbesvär beror på.
Bivaxsalvan är säkert fet och bra, men tyvärr kan man ibland bli allergisk mot den och då få samma typ av besvär som Du har med torr och fjällande hud. Du kan testa Din salva på ett helt annat ställe på kroppen, tex armvecket och smörja Dig 2 ggr dagligen i 3-5 dar och "se vad som händer". Blir Du inte röd, kliig och irriterad tål Du den. För armbågarna kan Du annars pröva nåt annat, som Propyless som många upplever som klådstillande eller en mer fet kräm som Locobase, Repair eller Ceridal (alla från Apoteket).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!