Ange ditt sökord

Annons:

Är det här psoriasis?

Hej,

Jag är 30 år och har dom senaste dagarna fått utslag som ser ut som små vårtor på armbågarna. Dessa kliar väldigt mycket. Det började med att jag kände att det kliade och att det var väldigt torrt. Jag har smörjt in med bivaxsalva men det kliar fortfarande. Kan det här vara psoriasis eller är det något annat?

Att ha klåda och utslag på armbågarna kan vara psoriasis, men många gånger sitter psoriasisfläckarna även på andra typiska ställen som hårbotten, knän, ryggslut och kan ge speciella nagelförändringar. Alltså lite svårt att säga vad Dina hudbesvär beror på.
Bivaxsalvan är säkert fet och bra, men tyvärr kan man ibland bli allergisk mot den och då få samma typ av besvär som Du har med torr och fjällande hud. Du kan testa Din salva på ett helt annat ställe på kroppen, tex armvecket och smörja Dig 2 ggr dagligen i 3-5 dar och "se vad som händer". Blir Du inte röd, kliig och irriterad tål Du den. För armbågarna kan Du annars pröva nåt annat, som Propyless som många upplever som klådstillande eller en mer fet kräm som Locobase, Repair eller Ceridal (alla från Apoteket).

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: