Ange ditt sökord

3D-scanning som känner av ditt rörelsemönster. Foto: Moovment.pro

3D-scanning som känner av ditt rörelsemönster. Foto: Moovment.pro

2D-scanning med mobilen, som uppföljning hemma. Foto: Moovment.pro

2D-scanning med mobilen, som uppföljning hemma. Foto: Moovment.pro

Genom en objektiv kroppsscanning kan man få stöd för hur man på bästa sätt ska förändra ett rörelsemönster som skapat smärta.
Foto: Moovment.pro

Genom en objektiv kroppsscanning kan man få stöd för hur man på bästa sätt ska förändra ett rörelsemönster som skapat smärta. Foto: Moovment.pro

Scanning för optimala rörelsemönster

Moovment är ett digitalt 3D-scanningsverktyg för att hjälpa individer och vårdgivare att objektivt och effektivt skapa de bästa förutsättningarna för att förbättra rörelsemönster för att undvika eller minska smärta och kunna njuta av en aktiv livsstil.

Annons:

Moovment är ett digitalt verktyg för att ta reda på styrkor och svagheter vad gäller kroppens balans genom att titta på olika rörelsemönster. Det första steget är att 3D-scanna kroppen och det andra steget är att få en personlig träningsplan tack vare resultaten, för att förbättra prestationen, förebygga skador eller rehabilitera befintliga smärtproblem. Genom att veta hur du rör dig bäst kan du röra dig mer, utan svårighet eller risk för skador, och öka prestationen i din sport eller arbetsuppgifter. Ju bättre rörelsemönster desto större sannolikhet att du får behålla livskvaliteten på lång sikt.

Du laddar ner en app och där kommer all information från 3D-scanningen, som även hälsoaktörer som sjukgymnaster, kiropraktorer, personliga tränare mfl. skulle kunna ta del av. För att följa upp din 3D-scanning kan du även göra en 2D-scanning med din mobiltelefon hemma. Om du har smärta eller rörelseproblem kan det vara bra att göra upprepade 3D-scanningar var tredje månad, för att se över förändringar i rörelsemönster utifrån de övningar du fått.

Personligt träningsprogram

Människor har olika behov och rörelsemönster och därför är det viktigt att du får ett individuellt träningsprogram. Vanligtvis är lösningen på problemet relativt enkel och genom att vara konsekvent i dina digitala övningar, kommer du att märka resultat. Eftersom du har övningarna i mobilen är det lätt att komma ihåg vad du ska göra och du kan enkelt genomföra dem var du än är.

Biomekaniska mätningar finns på skärm och i en detaljerad rapport för specialister. Detta hjälper vårdgivare att effektivt fatta objektiva beslut om individens behov och att få kvantitativ feedback om förbättringarna.

Var kan du göra dessa mätningar?

Scanningar och råd finns i Stockholm på Studio l’Echelon med personlig träning, och Bancam Hälsa med naprapati. Seniorer får scanningen före och efter ett gruppträningsprogram på Sports Club Vallentuna i Stockholm, för att uppmuntra aktivt åldrande. Arbetsplatser som satsar på medarbetarnas hälsa och friskvård använder Robert Kronberg i Göteborg, Halmstad Fystestcenter i Skåne, By Your Side i Luleå och Urban Tribes i Stockholm. Evident Life Insurance erbjuder scanningar till medlemmar som vet att tidig upptäckt och förebyggande av små skador, är det bästa sättet att få friska och nöjda kunder. Mer information kan du få på Moovment.pro.

Här kan du få tips kring träning.

Annons:

Källor:

Moovment.pro

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: