Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Nu vågar jag!

Mia’s krönika: Nu vågar jag!

Det är så lätt att påverkas av andra kanske du tycker. Men med siktet inställt på att det är ditt liv du lever så är min sanna rekommendation att bli som när man ”häller vatten på en gås”.

Annons:

Låt dig inte påverkas av andra. Ta reda på vad du vill med ditt liv. Det är aldrig för sent att börja en resa till ett hälsosammare liv.

Utmaningar i livet har jag inte alltid gillat. När jag ser mitt liv i revy så kan jag förstå att livet inte alltid är enkelt. Det tog tid för mig att förstå att livet, det är det som pågår här och nu.

För 17 år sedan satt jag nyopererad, hade gjort en Gastric Banding. Innan det beslutet togs hade jag bantat hela mitt liv. Provat pulver, piller och en massa olika dieter. Gick ner i vikt och upp lite till för varje gång jag gjorde ett försök att bli smal. Lycklig var jag som fått denna möjlighet. Det jag inte visste då var att det inte var lösningen på mitt problem.

Vikten gick upp och ner hela tiden. Det var i magen och inte i huvudet de gjort ingreppet. 6 år senare hade jag fått reumatiska sjukdomar och gått upp allt i vikt igen, mitt tillstånd var inte bra. Vid en akut Gastric Bypass operation hittades bla 42 gallstenar. Ingen var lyckligare än jag, som gick ner 30 kg i rask takt igen. Slog huvudet i väggen igen.

Där stannade jag upp och började iaktta mitt beteende till mig själv och det jag stoppade i munnen. Stod det för något? Var det samma situation runt mig när jag åt?

Ja, det rullades upp som en revy. En ensam liten flicka som inte ville vara själv åt kakor som var söta för att finna en slags lycka i det söta. Döva sina känslor. Jag lät känslorna komma fram tog emot dem och började en ny resa in i det liv jag lever idag. Ord som ansvar dök upp. Det är mitt liv.

Hjälp tänkte jag och vaknade till. Med hjälp av goda vänner som såg mitt rop på hjälp. Jag fick en kokbok, kokkonst för den självläkande människan. Jag läste och började steg för steg inse att jag själv har ansvar för vad jag äter. Jag mår som jag äter. Kan jag må bättre av att äta annorlunda? Svaret blev enkelt ett rungade JA. Som Kajsa Varg for jag runt i köket och testade ett nytt sätt att laga mat.

Jag började blomma, folk i min omgivning började fråga vad jag gjort. Mitt svar var enkelt jag ger min kropp & knopp det de behöver för att läkas inifrån. Mina tankar började förändras. Det som förr var hinder i mitt liv gick jag runt eller tog med en klack spark. Idag som kostrådgivare och livsstilsinspiratör träffar jag många som vill ha ett klart recept av mig. På hur de ska äta och leva.

I dag kan jag vara ett bollplank och utgå ifrån varje individs start och vad just den personen skulle behöva göra och förändra för att leva ett hälsosammare liv. För dig kanske det är att börja förändra tankarna eller att se över vilka människor du har runt dig.

Lev väl!
Mia

 

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: