Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Det finns inga genvägar!

Mia’s krönika: Det finns inga genvägar!

Jag blir upprörd när jag ser och hör allt om dieter, piller och pulver. Snabba, kvicka sätt att bli fri från sina extrakilon.

Annons:

Häromdagen stod jag framför tidningshyllan i en affär och kollade in hur fullständigt galet många tidningar som på lika många sätt påstod att du kan gå ner si och så många kilon i veckan. Utbudet är enormt på hur media försöker få oss att köpa tidningar med snabba resultat. Har man som jag haft ”svart bälte” i bantning, pulverätande och jojobantning, två överviktsoperationer och gud vet allt så inser man att snabbhetsfaktorn aldrig varit hållbart. Snabb viktminskning leder oftast till snabb ökning och ett par kilo till. Min förändringen kom när jag la om min livsstil. När jag slutade banta blev det hållbart.

Våra kroppar är i behov av bra mat med hög kvalitet och så nära det naturliga som möjligt. Det är en skopa sunt förnuft som behövs kopplat till att man tar ansvar över vad man äter och skaffar sig en hållbar livsstil.

Vetenskapligt så vet vi att alla kan gå ner i vikt. Så att lägga fokus på hur man skall förändra sin livsstil för att behålla sin viktminskning är en bättre väg att gå tycker jag. Lära sig att äta allt men inte alltid. Äter man det man mår bra av så blir det enklare att börja röra sig och få fart på kroppen. Då leder det till att man förbränner mera energi och det ena ger kraft till det andra.

Vi lever bara en gång och jag tycker det är bättre att ta reda på vad och hur mycket av allt som jag kan äta under en vecka. Människor lägger ofta skuld på sina axlar, skuld som bara växer till mer skuld. Det viktigaste är att jag får i mig det kroppen mår bra av. Mitt sätt att äta är en blandning av stenålderskost uppblandat med medelhavs mat och så rätt mycket fisk. Så en starka kryddor som höjer vår ämnesomsättning.

Som kostrådgivare och överviktsopererad i denna “djungel” ger jag handfasta råd och vet av egen erfarenhet att det inte finns några genvägar som leder till att man kommer dit man vill i sin hälsa.

Jag hoppas du kan ta dig igenom djungeln och hitta bästa sättet som får dig att må riktigt bra!
Mia

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: