Ange ditt sökord

Fotograf: Roger Lärk

Fotograf: Roger Lärk

Mia’s krönika: Bejaka Babsan inom dig!

Babsan är så där galen som jag kan önska att alla vore lite mer av. Färgstark, står upp för sig själv och tar plats. Jag tror livet vore så mycket lättare då, i alla fall för många.

Annons:

Själv känner jag det som att jag dansar fram i livet som just en färgsprakande Babsan. Det händer att jag får glada tillrop för att jag alltid är klädd så färgglad. Det händer också att jag får kommentarer om hur jag i och med att ha sluppit min övervikt nu plötsligt kan ha färglada kläder på mig. Men där har de fel – tro inte att jag gick och gömde mig när jag var överviktig. Jag gick varken klädd i tält eller ”diskreta” färger. Mina kläder, mina färger, är en så stor del av mig och min personlighet så varför ändra på något bara för att kroppen inte är med. Jag använde färglada kläder även när jag var överviktig. 

Det fanns en klädbutik i Stockholm  som inte bara hade stora kläder utan även färglada, stora, kläder. Glad i hågen handlade jag cerisrosa byxor och stora rutiga skjortor i alla möjliga starka färger. Kläder som gör, och gjorde, mig glad. Det finns ingen anledning att gömma sig och tro att man inte syns.

Alla får göra precis som de vill, se ut som de vill och vara som de vill. Jag påstår bara att jag tror att livet kan bli mycket roligare om du står upp för vem du är och den kropp du lever i nu. Låt den synas med stolthet för då ser det inte ut som om du ber om förlåtelse för att du finns. 

En av anledningarna till att jag aldrig har upplevts som stor är kanske att jag har förvillat mina åskådare med färglada kläder, blommiga baddräkter och lager på lager – jag kan inte med säkerhet säga om det är anledningen. Däremot kan jag direkt säga att du aldrig blir mer osynlig bara för att du bär till exempel gråa och svarta kläder. I mina ögon syns och sticker det ut mer än vad många tror. 

Det är bra att våga synas för det skulle till och med kunna locka fram ett leende, för visst blir man glad av färger. Låt personen i dig komma fram och låt inte andra styra dig. Klä dig aldrig i mörkt för att du tror att du inte syns utan för att du i så fall gillar det. Ta fram din styrlina och våga vara den du är och försök aldrig gömma dig i kläder som du inte drömmer om eller vill ha. Gör i stället en förändring i din livsstil om du inte trivs med den kropp du lever i.

Det bor en Babsan i oss alla och det handlar bara om att våga. Fler och fler stora modeller lyfts fram och vågar ta plats i färgglada kreationer. Oavsett hur du ser ut ska du vara stolt. Är du inte nöjd däremot kan du ta steget genom att se över vad det är du kan förändra. Men stolt, det ska vi alltid vara. 

Jag fortsätter att vara färgstark och flanerar runt i folksamlingar. Jag tycker det är snyggt och känner jag mig snygg är jag också nöjd med den jag är. Och det är självklart för mig att alla ska kunna känna exakt den känslan. Jag tror att alla vill vara vackra och jag vet att alla kan vara vackra. 

Det handlar om att börja på insidan och arbeta sig ut, mår din själ bra mår du bra och det återspeglas i hela din person. Det gör dig vacker och i en färgsprakande kreation, vem vet vad som kan hända. 

Bejaka Babsan inom dig, lev och våga testa! 
Mia

 

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Prostatacancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.