Ange ditt sökord

Tillsammans med Marika Carlsson, Eric Saade och Sarah Dawn Finer kommer Kodjo att leda årets upplaga av Melodifestivalen. Foto: Magnus Ragnvid/SVT

Tillsammans med Marika Carlsson, Eric Saade och Sarah Dawn Finer kommer Kodjo att leda årets upplaga av Melodifestivalen. Foto: Magnus Ragnvid/SVT

I föreställningen ”Jag, pappa?” som har premiär i vår tar sig Kodjo an tankar, funderingar och verkligheten om hur det är att vara pappa. Foto: Mats Bäcker

I föreställningen ”Jag, pappa?” som har premiär i vår tar sig Kodjo an tankar, funderingar och verkligheten om hur det är att vara pappa. Foto: Mats Bäcker

Melodifestivalen 2019 – Kodjo Akolor: “Jag har inte riktigt hunnit känna efter”

För Kodjo Akolor är humorn vingarna och skratten luften som får honom att lyfta. Med det sagt så behåller den ständigt aktuelle stå upp-komikern, radioprataren och programledaren fötterna på jorden och kan ena stunden stå framför en miljonpublik för att i nästa stund sitta hemma framför ett tv-spel. Kodjo Akolor har bemästrat konsten att kunna njuta av båda.

Annons:

Detta är en kortare version av en längre intervju med Kodjo Akolor som kommer i nästa nummer av DOKTORN som kommer ut i mitten av februari.

En källa till glädje och inspiration

I sin nya föreställning, ”Jag, pappa?” som har premiär i vår tar sig Kodjo an tankar, funderingar och verkligheten om hur det är att vara pappa. För Kodjo är familjelivet och barnen en källa till glädje och inspiration men han tycker samtidigt att det ibland blir lite för mycket snack om att det är så stort att sätta barn till livet.

– Att göra barn i sig är för de flesta inte en stor grej men man beter sig som man har utfört mirakel. Jag vill tona ner det lite och undersöka, och visa, vad familjelivet betyder för mig. Jag har inga problem med att skämta om mig själv och hela situationen och livet.

Föreställningen, som är skriven och regisserad av Bjarni Thorsson och bygger på förlagan ”The Dad” har premiär i mars, är inte det enda stora uppdraget Kodjo har framför sig. Han har redan klivit in i det gigantiska nöjesmaskineri som public service driver varje vår, Melodifestivalen.

Inför Melodifestivalen 2019: ”Jag har inte riktigt hunnit känna efter”

Tillsammans med Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson och Eric Saade kommer Kodjo att guida miljontals tv-tittare genom vårens alla delfinaler, andra chansen och slutligen finalen.

– Jag har inte riktigt hunnit känna efter, just nu tar förberedelserna all tid. Det är nog först när jag och alla andra står där nere i Göteborg på första delfinalen som det kommer kännas att nu är vi igång. Sen är det först efter finalen och att vi har skickat ner någon till Tel Aviv som jag kommer känna att jag kan utvärdera det här. Det är aldrig någonting som jag gör under tiden jag är igång.

Går på magkänslan

Kodjo väljer sina jobb med omsorg, det handlar inte bara om inkomst eller exponering utan om just rätt känsla. Oavsett om det rör sig om landets största underhållningsprogram eller ett välgörenhetsjobb så finns det en gemensam nämnare.

– När jag blir tillfrågad går jag på magkänslan, som med Melodifestivalen. Jag måste kunna tro på det, och det måste vara något jag kan stå för och som är roligt. För om jag inte tycker det är roligt, hur ska jag då få andra att tycka det är roligt?

Kodjo kommer inom kort att vara ett namn miljoner svenskar känner till och möter under våren. Det finns inget som tyder på att det inte är med trygghet som tv-tittare landet över lämnas över i en humoristiskt varm famn.

Vad Kodjo Akolor tycker om kritik, om han har roligt på jobbet, personliga berättelser direkt från livet och mycket mer kan du läsa i fullversionen av den här intervjun som pryder fyra sidor i nästa nummer av tidningen DOKTORN och som utkommer den 13 februari.

Namn: Kodjo Akolor

Familj: Fru och två barn

Aktuell: Som programledare i Melodifestivalen och med föreställningen ”Jag, pappa?” som har premiär 21 mars på Scalateatern i Stockholm

Fakta Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019 kommer att bli den 59:e upplagan av Melodifestivalen. Vinnaren kommer att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2019, som äger rum i Tel Aviv i Israel i maj 2019.

2 februari 2019 – Deltävling 1, Scandinavium, Göteborg

9 februari 2019 – Deltävling 2, Malmö Arena, Malmö

16 februari 2019 – Deltävling 3, Tegera Arena, Leksand

23 februari 2019 – Deltävling 4, Sparbanken Lidköping Arena, Lidköping

2 mars 2019 – Andra Chansen, Nyköpings Arenor, Rosvalla, Nyköping

9 mars 2019 – Final, Friends Arena, Solna

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: