Ange ditt sökord

 Med en läkemedelsrobot får du eller din anhörig en större självständighet och en mycket tryggare tillvaro. Foto: izafe

Med en läkemedelsrobot får du eller din anhörig en större självständighet och en mycket tryggare tillvaro. Foto: izafe

 Läkemedelsroboten Dosell påminner när det är dags att ta medicinen och den ser till att du tar rätt läkemedel i rätt dos. Foto: izafe

Läkemedelsroboten Dosell påminner när det är dags att ta medicinen och den ser till att du tar rätt läkemedel i rätt dos. Foto: izafe

Läkemedelsrobot skapar trygghet och självständighet för äldre

Vi blir allt äldre vilket leder till ett stort tryck på äldrevård och omsorg med ökad risk för bland annat felmedicineringar. En läkemedelsrobot matar ut rätt medicin i rätt dos, i rätt tid och påminner när det är dags att ta aktuell dos. Dessutom skickas ett larm till anhörig och vården om medicinen av någon anledning inte tas.

Annons:

Sverige har en stadigt ökande och åldrande befolkning med en allt längre läkemedelslista. Enliga SCB (Statistiska Centralbyrån) förväntas antalet personer över 80 år att öka med 50 procent mellan åren 2017 och 2027. Detta leder till ett fortsatt ökat tryck på äldreomsorgen och höjer risken för felmedicinering. För att klara ett ökat krav på säkrare medicinering där patienter och anhöriga kan känna sig trygga behöver delar av vården digitaliseras, kanske främst hemsjukvården. Läkemedelsrobotar säkerställer att mediciner levereras i rätt tid och mängd vilket innebär att felmedicinering undviks. Dessutom frigörs tid som i stället kan läggas på mer kvalitativ omvårdnad.

Läkemedelsrobot hjälper

Dosell är en läkemedelsrobot som hjälper dig eller din anhörig att medicinera rätt och underlättar en säker egenvård. Dosell levererar rätt läkemedel via dospåsar som innebär att patienten får sin medicin i rätt dos och Dosell påminner att ta sina läkemedel vid rätt tidpunkt. Tjänsten informerar via Dosell-appen anhöriga och vårdpersonal direkt om en dos av någon anledning inte tagits i tid. Man kan därför enkelt följa upp medicineringen på distans och säkerställa att den förskrivna medicineringen följs. Roboten delar endast ut avsedd dos så att resterande doser förblir oåtkomliga.

Läkemedelsroboten Dosell är ett fantastiskt hjälpmedel för de som behöver öka följsamheten till medicineringen eller själva vill sköta sin medicinering. Man kan fortsätta att leva ett självständigt och tryggt liv, utan att vara beroende av eller begränsad till hemtjänst.

Med en läkemedelsrobot kan många människor bo kvar hemma längre och leva ett friare liv. Det minskar dessutom behovet av rutinmässiga läkemedelsrelaterade besök och ger därför mer tid för den viktiga mänskliga omsorgen, vid eventuella hembesök.

Om du är intresserad av att köpa en robot till dig eller en anhörig, besök www.dosell.se/privat-dosell

Dosell är smidig, liten och lätt att transportera eller bära med sig vid resor. Den är enkel att använda och installera och kräver ingen teknisk kompetens. Den klipper upp dospåsen och förbereder medicinen till patienten. Dosell skapar med andra ord trygghet för både användare, anhöriga och vården genom att se till att rätt medicin ges i rätt dos, i rätt tid och till rätt person.

Se film om hur man använder Dosell.

 

Annons:

Källor:

dosell.se

izafe.se

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: