Ange ditt sökord

Kuddy KB Foto: Shutterstock

Kuddy KB Foto: Shutterstock

Kudde som underlättar andningen

Kuddy KB är ett nystartat företag som utvecklar hjälpmedel, bland annat för personer med andningssvårigheter. Idén kom bland annat på grund av att en släkting hade svårt att sova hela natten på grund av diagnosen kol (rökarsjuka) som ger andnöd.

Annons:

Funktionen bygger på gammal kunskap – att när det är tungt att andas, så är det svårt att ligga platt i sängen. Med en kilformad kudde, som lyfter hela ryggen från höften ges helt andra förutsättningar för vila. Det upplyfta läget ger bröstkorgen största möjliga rörlighet, minskar trycket från diafragman och nedhasade axlar, samt har en avsvällande effekt vid nästäppa.
Samlingsnamnet är Förkylningskuddy och finns för vuxen- och barnsängar, samt för barnvagnar.
Den hjälper personer till en lättare andning vid kol (kronisk obstruktiv lungsjukdom), reflux, astma, kraftiga förkylningar, hjärtbesvär, lindrar snarkningar och verkar avslappnande på spända axlar.

Priset ligger på 500 -1250 kronor, beroende på storlek och kan beställas på 0707-945101 eller via mail: [email protected]

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Prostatacancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.