Ange ditt sökord

Hur behandlas restless legs syndrom?

Hur behandlas restless legs syndrom?

Restless legs (rastlösa ben) är ett relativt vanligt tillstånd. Personer med restless legs talar om "myrkrypningar" eller som att det suger eller spänner inne i benen vilket gör det svårt att sitta still. Symtomen uppstår oftast vid vila och lindras av att man rör på benen. Obehagskänslan sitter vanligtvis djupt inne i benen, någonstans mellan knäna och fotlederna.

Annons:

Uppmärksamheten kring restless legs syndrom (RLS) har avsevärt ökat under några få år. I de flesta fall av svår restless legs, kan det bli nödvändigt att sätta in läkemedelsbehandling. Om preparatet inte visar sig ge effekt, bör man testa något annat.

Det finns ju stora individuella skillnader mellan hur man svarar på ett läkemedel, och detta gäller i mycket hög grad diagnosen RLS. Alla personer som lider av RLS, efterfrågar inte behandling. Hos den som nu gör det, kan det vara till hjälp att använda sig av en svårighetsskala. Den består av 10 frågor där man väljer en ruta. Varje ruta är graderad med en siffra mellan 0 och 4. Ju svårare symtom, desto högre siffra.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: