Ange ditt sökord

Värd för mötet som hålls i september är Svensk Andrologisk Förening. Foto: Shutterstock

Värd för mötet som hålls i september är Svensk Andrologisk Förening. Foto: Shutterstock

Hearing om mäns (o)hälsa

Den 24 september genomförs en nationell hearing med politiker och experter om mäns ohälsa. Om du vill och har möjlighet kan du själv delta.

Annons:

Målet är att diskutera vilka åtgärder som krävs för att män i Sverige ska må bättre, leva längre och i mindre utsträckning drabbas av allvarliga sjukdomar. 

Jämställdhetsperspektiv

Män är sjukare och dör tidigare än kvinnor och män söker vård för sent. Frågeställningen man vill lyfta är om det är rimligt ur ett jämställdhetsperspektiv. 

Värd för mötet är Svensk Andrologisk Förening, en sektion inom Svenska Läkaresällskapet som belyser mäns hälsa, såsom testosteronbrist, infertilitet hos män och nedsatt sexuell funktion.

Politiker med i panelen

I panelen finns bland annat Henrik Ripa (M), Barbro Westerholm (FP), Håkan Jörnehed (V) och Ann Arleklo (S). Under hearingen finns en mängd experter på plats däribland från RFSU, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Karolinska Institutet och Socialstyrelsen.

Hearingen, som hålls under två timmar, sker i Stockholm och förhoppningen är att man ska kunna lyfta upp dessa frågor på agendan och tydliggöra skillnader men samtidigt jämna ut olikheter inom vården. 

Fakta hearingen

Hålls den 24 september 2013 klockan 14:00 – 16.00 (kaffe och registrering från 13:30) Plats: Klarasalen, Klara konferens, Vattugatan 6 Anmälan krävs. Begränsat antal platser. Anmälan görs till: [email protected]

Fakta Svenska Andrologiska Föreningen

Svensk förening för Andrologi bildades officiellt 1998 men har sitt ursprung i den nordiska intresseförening för andrologi som bildades på 1950 talet och som höll årliga möten där majoriteten deltagare var svenska läkare. Denna intresseförening formaliserades sedan som Nordic Association for Andrology (NAFA) som idag är en del av Internationell Society of Andrology (ISA). Svensk förening för Andrologi, bildades av den svenska delen av NAFA för att tillvarata specifika intressen för svenska androloger. Föreningen har sedan 1994 arrangerat årliga möten och har en stabil verksamhet med bl.a. egna årliga höst- och vårmöten och medverkan i de årliga nordiska mötena. Sedan 2003 är höstmötet förlagt till Läkarstämman.

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: