Ange ditt sökord

Alla djur uppskattar inte miljöombyte och då kan doften av naturliga ämnen hjälpa till att lugna ner situationen. Foto: Shutterstock

Alla djur uppskattar inte miljöombyte och då kan doften av naturliga ämnen hjälpa till att lugna ner situationen. Foto: Shutterstock

Ditt djur och stress

Vinterhalvåret innebär såväl jullov som jul och nyår. Ibland blir det många, och inte alltför sällan, långa resor. Nya platser, nya dofter. För en del husdjur blir detta ett stressmoment.

Annons:

Ibland räcker det att man planerar resorna väldigt bra, men det händer att det inte räcker.

Doftämnen lugnar

Det finns olika produkter som använder sig av djurens naturliga dofter för att på så sätt lugna ditt husdjur under till exempel transport i bil.

De dofter eller ämnen som man då använder sig av, ofta i form av en spray, ska på ett naturligt vis ge djuren en indikation och känsla av lugn och trygghet.

Skotträdd

Den här typen av produkter är något du också kan använda om djuret är skotträdd (nyårsafton till exempel) eller lätt blir uppjagad om det är mycket folk i omlopp. Den här typen av preparat och hjälpmedel har utvecklats och idag finns det flera olika varianter på marknaden.

Om ditt djur lätt blir stressat – hör med veterinär och välsorterade djuraffärer hur du kan förebygga och hjälpa ditt husdjur att bli lugn och få en behaglig tillvaro!

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: