Ange ditt sökord

Nurse & Doc är en digital plattform i form av en app där vårdgivare och vårdpersonal kan mötas. Foto: Shutterstock

Nurse & Doc är en digital plattform i form av en app där vårdgivare och vårdpersonal kan mötas. Foto: Shutterstock

Carina Franzén kommer närmast från företagsjätten Philips och är nu ny vd för Nurse & Doc. Foto: Shutterstock

Carina Franzén kommer närmast från företagsjätten Philips och är nu ny vd för Nurse & Doc. Foto: Shutterstock

Digital matchmaking ska ge vårdpersonal ökad självständighet

För att koppla samman vårdpersonal med vårdgivare har företaget Nurse & Doc tagit fram en ny app, en plattform som möjliggör och effektiviserar bemanning och som man även har valt att göra kostnadsfri.

Annons:

Till skillnad från andra tjänster så är man inte en bemanningstjänst. Den grundläggande principen är istället att man vill hjälpa till att undvika höga kostnader för vården när det kommer till bemanning. Genom att skapa en plattform där vårdgivare och vårdpersonal kan mötas hoppas man på att dels minska kostnader för vården men även ge ökad självständighet till vårdpersonalen. 

Cirka 500 registrerade kunder i nuläget

Carina Franzén kommer närmast från förtagsjätten Philips och är nu ny vd för Nurse & Doc. Hon har kavlat upp ärmarna och tagit sig an initiala utmaningarna.

Som alltid när man bygger en plattform behöver man nå olika mål när det kommer till antalet användare för att tjänsten ska erbjuda ett värde. Att nå användarmålet är en utmaning men jag kan glatt konstatera att mycket tyder på att vi närmar oss vårt första mål då vi redan idag har cirka 500 registrerade kunder, konstaterar Carina Franzén.

Strävar efter att utforma en enkel produkt

Med fyra års erfarenhet av att arbeta med produkter och tjänster inom e-hälsa är hon bekant med de utmaningar e-hälsa innebär.

Att implementera e-hälsoinnovationer i vården kräver definitivt uthållighet. Branschen är tungt präglad av lagar och regler, samt gamla IT-system som sällan pratar med varandra. Därför försöker vi utforma en produkt som är så enkel som möjligt att använda och som kräver minimalt förändrade rutiner för våra användare, förklarar Carina Franzén.

Framtida mål att locka fler användare och få de att stanna

De huvudsakliga mål hon som vd har nu är att se till att vården får upp ögonen för tjänsten och snabbt öka antalet användare och även få användarna att stanna.

Vi ser tydligt att den vårdpersonal som börjar använda tjänsten för sina uppdrag tenderar att stanna kvar hos oss, vilket vi verkligen ser som ett bra betyg, säger Carina Franzén.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: