Ange ditt sökord

Kursen kommer att handla mycket om det praktiska och att förbereda de blivande föräldrarna så bra som möjligt på den långa resan.  Foto: Shutterstock

Kursen kommer att handla mycket om det praktiska och att förbereda de blivande föräldrarna så bra som möjligt på den långa resan. Foto: Shutterstock

Blivande föräldrar i Sollefteå får gå kurs i bilförlossning

En lektion i ”bilförlossning” är att vänta för blivande föräldrar i Sollefteå. Detta eftersom BB i Sollefteå stänger den sista januari och närmsta sjukhus ligger då drygt 10 mil därifrån. 

Annons:

Det är ABF i Sollefteå som drar igång en studiecirkel i hur man förlöser ett barn i en bil. 

Kursen praktisk och förberedande för föräldrarna 

När BB i Sollefteå i Västernorrland stänger måste kvinnorna i området åka till Örnsköldsvik eller Sundsvall för att föda. Med tanke på de långa avstånden kan det vara bra att veta hur man ska agera om förlossning i bilen blir aktuellt.  

Kursen kommer därför att handla mycket om det praktiska och att förbereda de blivande föräldrarna så bra som möjligt på den långa resan. 

Barnmorskor som kursledare

En av kursledarna, Maria Dahlberg som till vardags jobbar på det BB som snart stänger, säger att kursen är ett sätta att kunna ställa upp och finnas till hands. Det är hon och en till barnmorska som ska försöka få de blivande föräldrarna att känna sig trygga trots de stora avstånden. Fokus kommer att ligga på att besvara kursdeltagarnas funderingar.

Maria Dahlberg har många gånger väglett pappor över telefon när förlossningen satt igång innan de har kommit fram till BB, så hon vet vad hon pratar om. 

Kursen ”bilförlossning” har nyligen annonserats ut, så det är i skrivande stund svårt att säga hur populär den är.  

Annons:

Källor:

Dagens medicin

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: