Ange ditt sökord

Möjligheten till subvention vid behandling av svår akne är nu tillbaka. Foto: Shutterstock

Möjligheten till subvention vid behandling av svår akne är nu tillbaka. Foto: Shutterstock

Aknemedel får tillbaka subvention

Efter att möjligheten till subventionerade läkemedel tillfälligt försvann i sommar har många fått problem med att själva finansiera sin aknebehandling. 

Annons:

Det gäller patienter som läkemedelsbehandlas mot svår akne. 

Godkändes men inte subventionerats

Det var i samband med att ett nytt läkemedel mot svår akne, Isotretinoin, godkändes under sommaren av Läkemedelsverket som problem uppstod. Samtidigt som det nya läkemedlet godkändes har Läkemedelsverket inte godkänt licenser för det äldre akneläkemedlet Roaccuatan som innehåller samma aktiva substans. 

I och med att det nya läkemedlet var nämligen inte var subventionerat innebar det att patienterna själva plötsligt var tvugna att betala.

Subentioneras

För att skynda på processen beslöt Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, som är ansvariga för subventioner att ta ett beslut. Man valde direkt efter sommaren att även det nya läkemedlet skulle ingå i förmånen och därmed subentioneras.

Så nu har patienter som behandlas med läkemedel mot svår akne åter möjlighet att få sin läkemedelsbehandling konstandsfritt.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: