Ange ditt sökord

Annons:

Insektsbett

Att tänka på till midsommar
20 juni, 2023 Bättre liv

Att tänka på till midsommar

Värmen är här och även midsommar ser ut att bli varm och solig på många håll i Sverige. Det är viktigt att vara förberedd på alla eventualiteter, oavsett om du firar hemma eller på annan ort. Här får du fem bra tips till midsommarhelgen:

Tips för att undvika insektsbett
20 juni, 2023 Hud & Hår

Tips för att undvika insektsbett

Äntligen är det sommar och vi spenderar mer tid utomhus. I år liksom förra året väljer många att spendera semestern i naturen, där vi även stöter på en del mer eller mindre "jobbiga" insekter. Här får du råd kring hur du kan undvika insektsbett och vad man ska göra om man blir biten.

Insektsbett – tips och råd!
15 januari, 2020 Hud & Hår

Insektsbett – tips och råd!

När värmen stiger kryper också små vänner i naturen fram. För det mesta är dessa små (o)djur helt ofarliga men deras bett kan ge upphov till besvär och irritation och även i vissa fall allvarligare problem.  

Annons:
Grillning påverkar din psykiska hälsa positivt
28 maj, 2019

Grillning påverkar din psykiska hälsa positivt

Ett av de allra tydligaste sommartecknen är när grillen kommer fram och doftnen av nygrillat sprider sig över landet. Grillningen kan dessutom vara bra för din psykiska hälsa.

Insektsbett hos hund och katt
16 juli, 2018 Djurens hälsa

Insektsbett hos hund och katt

De flesta insektsbett som din hund eller katt råkar ut för är ofarliga. Men precis som människor kan djur vara överkänsliga för insektsbett. En större mängd insektsbett eller bett på känsliga ställen av kroppen kan leda till att ditt djur mår dåligt.

Så undviker du mygg i sommar!
30 juni, 2017 Hud & Hår

Så undviker du mygg i sommar!

För att hitta sina byten använder sig myggor av olika signaler. Det innebär att vissa personer, som gravida, löper större risk att bli mer bitna än andra. Även partyprissar ligger i riskzonen.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: