Ange ditt sökord

Annons:

Hjärtinfarkt

Potensmedel och nitrater – ökad hälsofara vid kombination
16 januari, 2024 Hjärta & Kärl

Potensmedel och nitrater – ökad hälsofara vid kombination

Studien i Journal of the American College of Cardiology (JACC) varnar för ökad risk vid samtidig förskrivning av potensmedel och organiska nitrater för kärlkramp. Samtidig användning kopplas till 35-40% högre dödsrisk och 70% högre risk för hjärtinfarkt och hjärtsvikt. Vikten av noggrann övervägande och patientinformation om riskerna understryks.

Bladgrönsaker skyddar vid hjärtinfarkt
6 september, 2023 Hjärta & Kärl

Bladgrönsaker skyddar vid hjärtinfarkt

Röda blodkroppar, som är ansvariga för att transportera syre i kroppen, har en naturlig förmåga att skydda våra hjärtan när de utsätts för låg syrenivå. Detta skydd förstärks om vi äter mat med mycket nitratrika grönsaker, som till exempel ruccolasallad och andra gröna bladgrönsaker.

Annons:
Annons:
Annons:
Studie: Kyla ökar risken för hjärtinfarkt
7 februari, 2019

Studie: Kyla ökar risken för hjärtinfarkt

Det finns ett tydligt samband mellan kyla och hjärtfinarkt, det visar en ny svensk studie. Resultaten tyder på att du som har hög risk för hjärtinfarkt bör klä dig ordentligt och eventuellt undvika ansträngning utomhus vid låga temperaturer.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: