Ange ditt sökord

Annons:

Hiv

Okunskap om HIV leder till sämre bemötande
30 november, 2023 Infektioner & Vacciner

Okunskap om HIV leder till sämre bemötande

Resultaten från en undersökning om kunskapen kring HIV, avslöjar att endast 29% av deltagarna är medvetna om att risken för att överföra HIV från en person med välbehandlad HIV genom hudkontakt är obefintlig. Detta trots att hela 98% av respondenterna i denna grupp påstår sig ha god kännedom om HIV. Detta missförstånd, trots att HIV aldrig kan överföras genom hudkontakt, bidrar till stigmatisering, vilket är ett allvarligt problem för personer som lever med HIV i Sverige idag.

Årets främsta forskningsnyheter
29 december, 2019 Cancer

Årets främsta forskningsnyheter

När årets viktigaste nyheter inom den medicinska forskningen koras hamnar forskning som kan komma att vara livsavgörande för många i toppen.

Annons:
Ge blod – så går det till
13 juni, 2018 När man blir sjuk

Ge blod – så går det till

Blodgivning, att donera ditt blod, är en av de viktigaste samhällsinsatserna vi kan göra. Varje år behövs lagren fyllas på för att det ska finnas tillgängligt om och när det behövs.

Annons:
Världshepatitdagen i fokus

Världshepatitdagen i fokus

Världshälsoorganisationen (WHO) har utsett den 28 juli till World Hepatitis Day, en årligen återkommande global hepatitdag för att uppmärksamma hepatit som ett folkhälsoproblem i världen. Temat för 2016 är ”utrotning”. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: