Ange ditt sökord

Annons:

Vinterdepression

Vad ska jag göra med min vinterdeprition? Jag är föredetta utbränd. Skadan som är kvar av detta är att sömnproblem. Nu blir detta ett dubbelt problem. Vad ska jag göra? Detta har jag gjort: *Jag tar Kalcium D-vitamin tabellter. *Jag har tagit bort magnetiska fält som är fjärrstyrda vägguttags ström-avbytare. *har plisserat sängen på bästa sätt i rummet. *börjat träna mer, alltså varannan dag på gym. Jag är blodgivare så järnbrist vet jag att jag inte har. Martin, 35 år

Depression och sömnstörning kan behandlas med antingen antidepressiva eller KBT, eller en kombination av båda. De allra flesta som äter normalkost får i sig tillräckligt med D-vitamin och överdosering av D-vitamin kan vara skadligt. Om du tar extra D-vitamin så bör du, om du inte redan gjort det, kolla blodnivåer. Det finns inga vetenskapliga belägg för att svaga magnetfält , som de du talar om, påverkar hjärnan / människan. Ämnet är väl utfroskat och diskussionen borde egentligen kunna avslutas men lever vidare trots bristen på faktaunderlag. Vad gäller sängen så antar jag att du refererar till Feng Shui eller möjligtvis "Jordmeridianer". Inte heller här finns det några belägg för att det skulle kunna påverka sömnen men det är ju heller inte förenat med några risker att följa den typen av råd. Ökad dos träning är ett väldigt bra sätt att öka psykiskt välbefinnande och förbättra sömnen. Om det inte räcker hela vägen för att normalisera psykiskt mående så är det ändå ofta ett bra komplement till övrig behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 december, 2011

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: