Vill veta mer om rökningens bieffekter

Vill veta mer om rökningens bieffekter

Vill veta mer om rökningens bieffekter

Om man nu är 48 år och har rökt sen 25 och vill sluta röka, hur går man till väga då?
Vad har hänt med mannens lungor under dem 23 åren? vad för konsekvenser hade de blivit om han fortsatt röka tills det blev en livsfarlig effekt på dem?
Skulle bli väldigt glad över att få svar på detta då jag inte är denna 48-åriga man utan en tjej på 15 år som skriver ett hälsoarbete om en rökande man och behöver trovärdig fakta. / Ebba, 15

Genom att välja rökningens effekter som tema för ditt hälsoarbete har du satt fingret på en av de stora sjukdomsframkallande sakerna över hela världen. Ett annat sådant område är låg fysisk aktivitet. Grunden för att lyckas sluta röka är den egna motivationen. Kanske har du genom ditt hälsoarbete sått ett frö som blir starten på en stigande motivation att sluta röka. När man kommit så långt finns det olika former av stöd att få t.ex. hos Vårdcentral eller Sluta Röka Linjen (020 – 84 00 00 eller http://rokfri.vardguiden.se/). Det finns hur mycket som helst dokumenterat om tobakens skadeverkningar men kanske är det mer motiverande för denne 48-årige man att höra om alla positiva saker som kommer med ett rökstopp.

Lycka till med ditt viktiga hälsoarbete, PÅL

 

Veckans fråga

Skulle du kunna tänka dig att delta i en medicinsk studie?

Nyhetsbrev

E-postadress