Ange ditt sökord

Annons:

Vill verkligen bli kvitt beroendet

Finns det inte vikt-baserat champixtabletter? Jag provade för ca 2 år sedan men misstänker att dosen/dag var för hög för mej (vägde då 48kg) för under "upptrappningen" mådde jag kanon... sen bara kräktes jag upp tabletterna efter hand. Hur ska jag nu göra då jag verkligen vill bli kvitt beroendet? Fungerar inte med plåster,tuggummi å dylikt...

Maria,

Champix finns i styrkorna 0,5 och 1 mg. Dosen styrs inte efter vikten utan trappas upp enligt ett schema. Om någon får en bieffekt som illamående och kräkningar kan dosen sänkas i samråd med förskrivande läkare eller rökavvänjningssköterska. Risken för illamående minskar om tabletten tas i samband med föda eller dryck.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 februari, 2010

Liknande frågor

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: