Ange ditt sökord

Annons:

Vill inte gå upp i vikt

Hur lång tid tar det innan man går ner i vikt har ej börjat äta mera har varit rökfri sedan 4/8 allt går bra men vill ej gå upp mer i vikt

Grattis till ditt rökstopp som kraftigt ökar dina chanser till framtida hälsa och dessutom medför en bättre privatekonomi. Vid ett rökstopp så sker en viktuppgång på i genomsnitt 4 kg vilket beror på att rökarens ämnesomsättning normaliseras från att tidigare varit på högvarv pga. kroppens försök att bryta ned de tillförda gifterna. Dessutom leder ett rökstopp ofta till ett visst inslag av ”tröstätande”. Detta blir dubbelt ogynnsamt avseende vikten. För att stoppa viktuppgången respektive minska vikten är det liksom under livet i övrigt färre kalorier in och fler kalorier ut (ökad fysisk aktivitet) som gäller.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: