Ange ditt sökord

Annons:

Vill ha rätt hjälp

Vart vänder jag mig om jag inte tycker jag får rätt hjälp ??? Jag går på KPT men min terapeut har börjat klia sig huvudet och säger vad ska jag göra, hur ska jag ta det ??? Jag var dit senast igår och jag hade sådan panikångest att jag skaka, kräktes och grät hysteriskt. Det sägs ju att man ska tala om att man har självmordstankar men det känns inte som dem tar det på allvar ??? Snälla vad ska jag göra ? vart kan jag vända mig ? Min terapeut sa att hon ger mig ingas mediciner. Jag äter Paroxetin och Mirtazapin, men dem verkar inte hjälpa. Jag har familj och min man mår inte heller bra av detta, våra barn är placerade hos mina svärföräldrar då jag inte klarar av stressen att ha dem hemma ;( Snälla vad ska jag göra ??? Therese, 30 år

Att Du äter Mirtazapin och Paroxetin tyder på att man bedömt att Du har en depression. När dessa inte har fullgod effekt bör man se över andra möjligheter till varför dessa läkemedel inte hjälper. Det kan bero på att man har t.ex. en bipolär sjukdom ( det som tidigare kallades för manodepressiv sjukdom) med svängningar både åt det depressiva hållet och svängningar åt det uppvarvade (maniska eller hypomaniska) hållet. Det finns många olika typer av bipolär sjukdom och det är specialistläkare i psykiatri som har kunskaper om denna komplicerade sjukdom. Jag föreslår att Du ber Din husläkare att remittera Dig till specialistläkare i psykiatri eller om Du redan har en psykiaterkontakt ber att få träffa en psykiater som har specialkunskaper i just detta psykiatriska tillstånd. Du kanske behöver tillägg av ett stämningsstabiliserande läkemedel.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 februari, 2013

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: