Ange ditt sökord

Annons:

Vill få bort pigmentfläckar i ansiktet

vHar sedan en ca 2 1/2 år tillbaka börjat få mörka pigmentfläckar i ansiktet, har gått på p-piller i flera år. Bytade för ett år sedan till p-pillret YAZ och tycker därefter att det har blivit ännuvärre. Har p-piller inverkan på pigemtförändringar. Skyddar mig alltid i solen med spf 30 men det blir bara värre och värre. Vad kan man göra för att få bort det? Tack! CS (kvinna, 27år)

Kloasma hänger ihop med kvinnligt könshormon. Alltså kan kombinerat p-piller såsom YAZ bidra till detta – men behöver inte vara hela anledningen.
Du skall fortsätta att vara försiktig med solen. Bleka pigment är svårt. Hör i första hand med en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!