Ange ditt sökord

Annons:

Vilket solskyddsmedel ska jag använda mig av om man har rosacea?

Hej jag ska resa utomlands i jul och nyår och undrar vilket solskyddsmedel man ska använda om man har rosacea /Kvinna, 52

Tyvärr finns inget enkelt svar. Steg 1 är att undvika solen - den är intensivast mitt på dagen. Steg 2 är fysiskt solskydd: parasollet eller solhatten. Sen kommer solskyddskrämerna, men eftersom en rosaceahud ofta är lättirriterad så måste du pröva dig fram.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag myggbett?

Jag får väldigt lätt myggbett under somrarna och har testat alla möjliga myggmedel och sprayer men jag känner inte att de fungerar riktigt. Finns det något annat som jag skulle kunna testa?

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: