Ange ditt sökord

Annons:

Vilken mat ska man undvika när man äter antidepressiva?

Har en fråga angående mat som man ska undvika när man äter antidepressiva. Min sambo fick lite råd, men tyvärr fick vi det inte nedskrivit så vi vet inte riktigt. Det var typ att man inte ska äta citrusfrukter tex? Kan ni hjälpa mig så jag vet coh hur mycket påverkar det isåfall om man äter dessa födoämnen? Medicinerna är Mirtazapin och Cipralex. Vera (kvinna, 33år)

Vera: Jag tror nog inte att det är så farligt med intag av föda och medicinering, bara det nu handlar om rimliga och normala mängder. Skulle man exempelvis äta 4-5 grapefrukter i stället för en halv, kan det kanske ha vissa effekter. Viktigare i sammanhanget är återhållsamhet med alkohol, samt om man kommer till läkare för någon annan åkomma, då berättar om medicinerna man tar enligt ovan.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 april, 2010

Liknande frågor

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.