Ange ditt sökord

Annons:

Vilken mat ska man undvika när man äter antidepressiva?

Har en fråga angående mat som man ska undvika när man äter antidepressiva. Min sambo fick lite råd, men tyvärr fick vi det inte nedskrivit så vi vet inte riktigt. Det var typ att man inte ska äta citrusfrukter tex? Kan ni hjälpa mig så jag vet coh hur mycket påverkar det isåfall om man äter dessa födoämnen? Medicinerna är Mirtazapin och Cipralex. Vera (kvinna, 33år)

Vera: Jag tror nog inte att det är så farligt med intag av föda och medicinering, bara det nu handlar om rimliga och normala mängder. Skulle man exempelvis äta 4-5 grapefrukter i stället för en halv, kan det kanske ha vissa effekter. Viktigare i sammanhanget är återhållsamhet med alkohol, samt om man kommer till läkare för någon annan åkomma, då berättar om medicinerna man tar enligt ovan.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: