Ange ditt sökord

Annons:

Vart vänder jag mig om jag mår dåligt?

Hej mitt namn är Emil. har varit små deprimerad nu ett tag. och rätt nyligen tog det slut mellan mig och min sambo. vilket har gjort att jag verkligen mår skit dåligt nu. har svårt att konsentrera mig och vara glad över huvud taget och är inte alls social... tänkte fråga vilken avdelning man ska vända sig till på lassarettet, har funderat på om jag kanske kan få utskrivet så kallade "lyckopiller". och undrar även om du tror att det är något jag får utskriver? MVH Emil, 22 år

För att få hjälp med bedömning av ditt tillstånd och för att kunna bedöma om du skulle ha nytta av anti-depressiva(lycko-piller är en mindre bra benämning eftersom man knappast blir lycklig av dem) så bör du antingen kontakta din husläkare eller kontakta den psykiatriska mottagning som finns där du bor. Det ska finnas dagliga öppna telefontider på båda typer av mottagning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 1 november, 2011

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.