Ange ditt sökord

Annons:

Hur blir jag av med svartsjukan?

Hej! Jag har varit sjuk nu i över ett år, då jag varit mest sängliggande. Jag har börjat må dåligt och har varit hos en psykolog och fått en diagnos att jag har en lättare depression pga smärta under en längre tid. Men min fråga har med svartsjuka att göra. Jag har blivit väldigt svartsjuk och jag tror att det är i samband med detta. Jag har bara varit lite svartsjuk tidigare. Min mamma har alltid varit väldigt svartsjuk och jag har då blivit rädd att jag ska bli likadan. Hon har alltid prioriterat dem före mig och mina syskon. Kan du ge mig något tips på hur jag kan bli av med svartsjukan eller åtminstone göra den bättre? Jag har fått dålig självkänsla det senaste året och blir svartsjuk när min kille blir vän med någon snygg tjej på Fb eller om han pratar med någon mycket. Mvh Angelica, 20 år

Svartsjuka kan förstärkas då man känner sig nedstämd och får sämre självkänsla. Jag föreslår att Du även tar kontakt med husläkare och diskuterar behandling för Din depression. En kombination av antidepressiv medicinering och kognitiv beteendeterapi (KBT) kan vara det som behövs i Ditt fall.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 24 juni, 2013

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: