Ange ditt sökord

Annons:

Variation i PSA-prov

Jag har under en tidsperiod på ca 2 år tagit PSA-prov och proverna har varierat upp och ner från 3,5 till 6,8 och 4,2 4.5 6,2 5,2 och så vidare.Vad kan det bero på? Tacksam för svar. MVH Per, 67

Även om man skulle ta Psa-prover en gång i veckan skall man se att värdena varierar något. Är det fundringar kring Psa-värdet som jag anser ligger normalt i det här fallet, ser man på den så kallade kvoten för att här kunna se på skillnad på en godartad förstoring, eller om det är något annat på gång.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mannens hälsa

Udda uppsättning kromosomer

Idag fick jag reda på att jag har en udda uppsättning kromosomer. I ett blodprov som togs och man testade 26 celler fann de att jag har 16 st XXY-kromosomer och 10 st XX-kromosomer. Alltså inga vanliga XY. Min läkare hade inga svar eftersom hon inte sett detta förut. Vad är det egentligen jag har för diagnos?

Mannens hälsa

PSA-värde

Hej jag är en man på 61 år. Hur allvarligt skall jag tolka ett PSA på 3,5? Jag har även problem med urinblåsan sedan 12 år, intercitel citet, men detta har väl inget samband med mitt höga PSA? Mvh, Bo

Hjärta & Kärl

Läkemedel mot högt blodtryck

Har hört att det finns läkemedel mot högt blodtryck som inte påverkar mannens potens. Stämmer det? /Gunilla, 62

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!