Ange ditt sökord

Annons:

Varför upplever jag sömnchocker flera gånger per dag?

Den senaste tiden har jag känt mig trött och seg i huvudet. Jag har även börjat få sömnchocker relativt ofta, flera gånger per dag. Jag fick sömnchock idag när jag körde bil, brukar få det när jag tränar, på föreläsningar, vid resor osv. Känner hur trött jag blir och ögonen faller ihop, ibland blir det nästan som att jag somnar, huvudet rycker till. Har gjort tester och har inte vitaminbrist, järnbrist eller liknande. Vad skulle det kunna vara? /Nina 18

Hur är det med stressinslag? Tidigare sjukdomar? Finns det likande i släkten? Finns det varianter av Epilepsi med i bilden??? Födointagsvanor? Intag av vätska? Lågt blodsocker? Här är det av stor vikt att du undersöks vidare kanske av neurolog och tills vidare är mycket försiktig med bilkörning!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Sömn & Stress

Misstänker att anhörig kommer bli utbränd

Hej! Jag tror att min syster kommer att bli utbränd. Hon är ständigt trött, vissa nätter sover hon ingenting, hon är väldigt lättirriterad och ojar sig över att hon har så mycket att göra. Jag har själv gått in i väggen och det är som att jag ser mig själv innan det hände. Hon vägrar lyssna på mig när jag säger att hon måste lugna ned sig. VAD bör man göra som anhörig om man känner någon som man tror är på väg att bli utbränd?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: