Ange ditt sökord

Annons:

Varför upplever jag sömnchocker flera gånger per dag?

Den senaste tiden har jag känt mig trött och seg i huvudet. Jag har även börjat få sömnchocker relativt ofta, flera gånger per dag. Jag fick sömnchock idag när jag körde bil, brukar få det när jag tränar, på föreläsningar, vid resor osv. Känner hur trött jag blir och ögonen faller ihop, ibland blir det nästan som att jag somnar, huvudet rycker till. Har gjort tester och har inte vitaminbrist, järnbrist eller liknande. Vad skulle det kunna vara? /Nina 18

Hur är det med stressinslag? Tidigare sjukdomar? Finns det likande i släkten? Finns det varianter av Epilepsi med i bilden??? Födointagsvanor? Intag av vätska? Lågt blodsocker? Här är det av stor vikt att du undersöks vidare kanske av neurolog och tills vidare är mycket försiktig med bilkörning!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: