Ange ditt sökord

Annons:

Varför ska man sluta röka?

Kvinna (22) En liten fråga, varför ska man sluta röka?

Om du röker och vill sluta måste du själv identifiera vad som kan motivera dig. Vanliga skäl som unga kvinnor anför till mig är de tycker att rökningen påverkar deras hy negativt, att det är ”ofräsht”, att de inte vill utsätta ett framtida barn för detta vare sig under fostertiden eller efter födelsen och att det är dyrt. Andra anger att de tror att det är lättare för en icke-rökare att få ett arbete vilket troligen är riktigt då alltfler arbetsgivare blivit medvetna om produktionsbortfallet vid rökpauser och den förhöjda sjukfrånvaron hos rökare. Hos något äldre män och kvinnor så är också den framtida hälsan liksom hänsyn till omgivningen ett vanligt argument. Det finns också de som tröttnat på att betala för att försämra sin hälsa.

Mvh

PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: