Ange ditt sökord

Annons:

Varför inte rabatt på rökavvänjningsmedel?

Hej,
Varför kan man inte få nikotintuggmummi, sugtabletter eller en sån atrappcigg på högkostnads kortet, man vill ju att folk ska sluta röka. Som rökare är man korkad och tycker att 150-250 kr för nikotinhjälpmedel är dyrt att betala på en gång, 1ppkt cigg är ca 45-50kr per gång. Man kunde ändå få nån receptrabatt som läkaren skrev ut. Det är inte svårt att fimpa, problemet är att inte tända en ny.
Annelie

Vilka läkemedel, tandvårdsåtgärder och förbrukningsartiklar som får rabatt och inte beslutas av TLV som är en förkortning för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (tidigare Läkemedelsförmånsnämnden). Det finns mycket att läsa på deras hemsida www.tlv.se.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: