Ange ditt sökord

Annons:

Varför har jag områden i mitt ansikte som inte får någon solbränna?

Förra sommaren så upptäckte jag att jag hade ställen i mitt ansikte som inte fick någon färg när jag solade. Jag tänkte inte mer på det, men sedan så åkte vi till Bulgarien en vecka och jag blev jätte brun men jag hade fortfarande ställen i ansiktet som inte fick någon färg. Vad kan detta bero på? Mår dåligt av dom. Tack på förhand! Lena, 25

Här finns två vanliga förklaringar och för att veta vilken som gäller dig måste man få träffa dig.

Du kan ha ett eksem som "stör" pigmentcellerna så att de inte producerar pigment.

Eller har du den sjuka som heter vitiligo, där kroppens immunsystem angriper pigmentcellerna så att de förstörs. Du bör söka hjälp - först hos din Husläkare som kan ställa diagnos.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Vilken handsprit är bäst?

I detta konstiga coronaår har jag blivit en flitig användare av handsprit, men när jag ska köpa handsprit på apoteket känns det som en djungel av olika märken, ofta med olika konsistenser. Är det någon skillnad på effektivitet på olika handspritssorter?

Hud & Hår

Ärr i ansiktet blir rött av solen

Jag är en man på 30 år och var för några år sen med om en olycka och har sedan dess fått mindre ärr i ansiktet, så fort solen tittar fram blir ärret rött och bränns lätt, även vid svag sol. Vad kan jag göra för att ta hand om ärret på ett bra sätt?

Hud & Hår

Tips för att ta hand om skrubbsår

Vår dotter på fem år har precis lärt sig cykla och har åkt på några rejäla skrubbsår, hur sköter man om ilskna skrubbsår och vilka produkter funkar bäst? Finns det någon produkt som kan förhindra framtida ärrbildning?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: