Ange ditt sökord

Annons:

Varför har jag områden i mitt ansikte som inte får någon solbränna?

Förra sommaren så upptäckte jag att jag hade ställen i mitt ansikte som inte fick någon färg när jag solade. Jag tänkte inte mer på det, men sedan så åkte vi till Bulgarien en vecka och jag blev jätte brun men jag hade fortfarande ställen i ansiktet som inte fick någon färg. Vad kan detta bero på? Mår dåligt av dom. Tack på förhand! Lena, 25

Här finns två vanliga förklaringar och för att veta vilken som gäller dig måste man få träffa dig.

Du kan ha ett eksem som "stör" pigmentcellerna så att de inte producerar pigment.

Eller har du den sjuka som heter vitiligo, där kroppens immunsystem angriper pigmentcellerna så att de förstörs. Du bör söka hjälp - först hos din Husläkare som kan ställa diagnos.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag myggbett?

Jag får väldigt lätt myggbett under somrarna och har testat alla möjliga myggmedel och sprayer men jag känner inte att de fungerar riktigt. Finns det något annat som jag skulle kunna testa?

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: