Ange ditt sökord

Annons:

Varför har jag områden i mitt ansikte som inte får någon solbränna?

Förra sommaren så upptäckte jag att jag hade ställen i mitt ansikte som inte fick någon färg när jag solade. Jag tänkte inte mer på det, men sedan så åkte vi till Bulgarien en vecka och jag blev jätte brun men jag hade fortfarande ställen i ansiktet som inte fick någon färg. Vad kan detta bero på? Mår dåligt av dom. Tack på förhand! Lena, 25

Här finns två vanliga förklaringar och för att veta vilken som gäller dig måste man få träffa dig.

Du kan ha ett eksem som "stör" pigmentcellerna så att de inte producerar pigment.

Eller har du den sjuka som heter vitiligo, där kroppens immunsystem angriper pigmentcellerna så att de förstörs. Du bör söka hjälp - först hos din Husläkare som kan ställa diagnos.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur tar jag hand om fötterna på vintern?

Nu under vinterhalvåret så får jag så otroligt torra fötter. Jag har testat fotvårdssalva men det hjälper inte. Har du något tips vad jag ska göra? Kan man göra en fotbehandling hemma?

Hud & Hår

Torr i ansiktet under vintern

Kan man använda sin bodylotion i ansiktet nu under vintern? Jag tycker inte att min ansiktskräm är tillräckligt fet och återfuktande!

Hud & Hår

Rodnad på låret

Hej! Min fru har fått en märklig rodnad, lite blåtonad, i huden. Den sträcker sig runt hela överdelen av låret på ett ben. Kliar inte och gör inte ont. Hon upptäckte det första gången i somras och det har sedan dess blivit starkare i färgen och ökat i storlek. Vad kan det vara, borrelia?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.