Ange ditt sökord

Annons:

Varför får jag nässelliknande utslag med klåda när jag badar utomhus?

Jag får nässelliknande utslag med brännande klåda när jag badar utomhus (aldrig under 18 grader) främst på skinkorna och benen sedan 7-8 år tillbaka. Kan man göra något åt det i förebyggande syfte eller måste man avstå från att bada utomhus?

Din beskrivning låter som köldurticaria, dvs nässelutslag som utlöses av kyla. Besvären kan lindras av antihistaminer som t.ex. cetirizin eller loratadin. Dessa måste i så fall tas förebyggande, de påverkar inte uppkomna utslag. Bada kan du göra men jag tycker inte du skall göra det ensam. Får du en kraftig, utbredd reaktion blir du allmänpåverkad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!