Ange ditt sökord

Annons:

Varför är Champix effektivt?

Tänker sluta röka,vill gärna veta varför Champix är så effektiv.Har hört att det ska va den bästa på marknaden.Jag är 41 år gammal och har rökt sen jag var 13.MVH Kristian, 41 år

Kristian,

Champix (vareniklin) är det enda nikotinfria läkemedlet som är specifikt framtaget för att vara ett stöd vid behandling av nikotinberoende.Det tog drygt tolv år från dess en grupp mycket framstående forskare fick uppdrag att ta fram ett nikotinfritt läkemedel som skulle vara ett bra stöd att sluta röka till dess Champix fanns på den amerikanska marknaden. Allt det enorma arbeta som utfördes av dessa forskare och senare även på studiecentra över hela världen är förklaringen varför Champix har visat sig vara det idag mest effektiva rökstoppsmedlet. En studie gjord i Sverige och Norge har visat att det fungerar bra även som snusstoppsmedel. Förhoppningsvis kommer i framtiden än mer effektiva hjälpmedel men för närvarande ser det tyvärr ut att vara ganska tyst på den forskningsfronten.

Mvh,

PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.