Ange ditt sökord

Annons:

Vad ska jag göra om jag har haft en mycket jobbig uppväxt och min kropp nu säger ifrån?

Hej! Jag behöver hjälp! Jag har haft en uppväxt ingen skulle kunna beskriva humant. Jag har sådana fruktansvärda händelser som tynger mig. På senaste tiden börjar min kropp säga emot, jag mår ständigt illa och får diarré ont i huvudet sen allt som har med dystymi att göra… Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Min kropp har strejkat i ca 1 år nu, hjälp mig! Snälla! / Sebastian 18

På Din beskrivning låter det som att Du behöver en psykologkontakt för att berätta om Dina traumatiska upplevelser. Det kan också vara så att Du ska träffa en psykiater för en bedömning och eventuell läkemedelsbehandling. Tala med Din doktor vid Din vårdcentral och ofta finns det numera både psykolog och kurator vid vårdcentralerna, annars kan Din läkare remittera Dig till någon professionell terapeut eller psykiater.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 31 oktober, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: