Ange ditt sökord

Annons:

Vad ska jag göra åt min irriterade hud efter jag använt värmesalva på axlarna?

Hejsan Jag har fått utslag på axelpartiet efter användandet av värmesalva i salvan finns Eteriska oljor från bl.a. eucalyptus, pepparmynta, kryddnejlika, kanel, cajuputi, menthol, camphor, salvbas Jag är nu röd och varm i huden och 3 dagar ha passerat jag har smort med aloe vera och köpte kortisonsalva igår.... Vill ju att det röda i huden lägger sig, finns det nån annan salva som jag kan använda för att få det att avta. Tacksam för svar Mvh Elisabeth 37

Din beskrivning talar för någon sorts överkänslighetsreaktion mot det använda preparatet som är minst sagt innehållsrikt. Det måste inte vara en allergisk reaktion. Det kommer att lugna sig med tiden men lokal kortisonsalva gör att det lugnar sig fortare. Du bör vara besvärsfri inom två veckor annars skall du söka hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.