Ange ditt sökord

Annons:

Vad ska jag göra åt min irriterade hud efter jag använt värmesalva på axlarna?

Hejsan Jag har fått utslag på axelpartiet efter användandet av värmesalva i salvan finns Eteriska oljor från bl.a. eucalyptus, pepparmynta, kryddnejlika, kanel, cajuputi, menthol, camphor, salvbas Jag är nu röd och varm i huden och 3 dagar ha passerat jag har smort med aloe vera och köpte kortisonsalva igår.... Vill ju att det röda i huden lägger sig, finns det nån annan salva som jag kan använda för att få det att avta. Tacksam för svar Mvh Elisabeth 37

Din beskrivning talar för någon sorts överkänslighetsreaktion mot det använda preparatet som är minst sagt innehållsrikt. Det måste inte vara en allergisk reaktion. Det kommer att lugna sig med tiden men lokal kortisonsalva gör att det lugnar sig fortare. Du bör vara besvärsfri inom två veckor annars skall du söka hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag myggbett?

Jag får väldigt lätt myggbett under somrarna och har testat alla möjliga myggmedel och sprayer men jag känner inte att de fungerar riktigt. Finns det något annat som jag skulle kunna testa?

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: