Ange ditt sökord

Annons:

Vad ska jag göra åt min irriterade hud efter jag använt värmesalva på axlarna?

Hejsan Jag har fått utslag på axelpartiet efter användandet av värmesalva i salvan finns Eteriska oljor från bl.a. eucalyptus, pepparmynta, kryddnejlika, kanel, cajuputi, menthol, camphor, salvbas Jag är nu röd och varm i huden och 3 dagar ha passerat jag har smort med aloe vera och köpte kortisonsalva igår.... Vill ju att det röda i huden lägger sig, finns det nån annan salva som jag kan använda för att få det att avta. Tacksam för svar Mvh Elisabeth 37

Din beskrivning talar för någon sorts överkänslighetsreaktion mot det använda preparatet som är minst sagt innehållsrikt. Det måste inte vara en allergisk reaktion. Det kommer att lugna sig med tiden men lokal kortisonsalva gör att det lugnar sig fortare. Du bör vara besvärsfri inom två veckor annars skall du söka hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Vad kan jag göra åt slitet hår?

Isabella heter jag och lider av otroligt slitet hår. När jag säger lider, ja då lider jag verkligen! Jag skulle vilja få sådär livfullt och härligt hår som man oftast har på sommaren. Gärna med lite extra glans om det är möjligt! Vilka produkter skulle du rekommendera för ett återfuktat och glansigt hår med vacker lyster?

Hud & Hår

Hur tar jag hand om fötterna på vintern?

Nu under vinterhalvåret så får jag så otroligt torra fötter. Jag har testat fotvårdssalva men det hjälper inte. Har du något tips vad jag ska göra? Kan man göra en fotbehandling hemma?

Hud & Hår

Torr i ansiktet under vintern

Kan man använda sin bodylotion i ansiktet nu under vintern? Jag tycker inte att min ansiktskräm är tillräckligt fet och återfuktande!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.