Ange ditt sökord

Annons:

Vad ska jag göra åt min irriterade hud efter jag använt värmesalva på axlarna?

Hejsan Jag har fått utslag på axelpartiet efter användandet av värmesalva i salvan finns Eteriska oljor från bl.a. eucalyptus, pepparmynta, kryddnejlika, kanel, cajuputi, menthol, camphor, salvbas Jag är nu röd och varm i huden och 3 dagar ha passerat jag har smort med aloe vera och köpte kortisonsalva igår.... Vill ju att det röda i huden lägger sig, finns det nån annan salva som jag kan använda för att få det att avta. Tacksam för svar Mvh Elisabeth 37

Din beskrivning talar för någon sorts överkänslighetsreaktion mot det använda preparatet som är minst sagt innehållsrikt. Det måste inte vara en allergisk reaktion. Det kommer att lugna sig med tiden men lokal kortisonsalva gör att det lugnar sig fortare. Du bör vara besvärsfri inom två veckor annars skall du söka hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Vilken SPF ska jag använda?

Jag är väldigt fräknig och ljus i hyn och har under sommaren lätt att bränna mig, snart kommer ju solen fram och jag undrar när man egentligen ska börja använda solskydd? Och vilken SPF är bäst för min hudtyp?

Hud & Hår

Vilken handsprit är bäst?

I detta konstiga coronaår har jag blivit en flitig användare av handsprit, men när jag ska köpa handsprit på apoteket känns det som en djungel av olika märken, ofta med olika konsistenser. Är det någon skillnad på effektivitet på olika handspritssorter?

Hud & Hår

Ärr i ansiktet blir rött av solen

Jag är en man på 30 år och var för några år sen med om en olycka och har sedan dess fått mindre ärr i ansiktet, så fort solen tittar fram blir ärret rött och bränns lätt, även vid svag sol. Vad kan jag göra för att ta hand om ärret på ett bra sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: