Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan jag göra för att minska sömnighet?

Hej! Jag upplever att det är ett problem att jag blir trött snabbt och somnar snabbt. Jag har precis läst er artikel om trötthet/sömnighet och efter att ha svarat på korta kontrollfrågor förstått att det är sömnighet jag “lider av”. Jag sover normalt om nätterna, stressar inte och äter bra och varierad kost. Ändå är det nästan oundvikligt att somna framför tv:n, när jag läser en bok, eller ofta när jag pratar i telefon. Vad kan jag göra för att minska denna sömnighet? Linda, 28 år

Det här är ju ofta ett stort dilemma för många människor, att när man blir sittande och slappar av så infinner sig sömnen. Hur der det ut med aktiviteter på jobbet och fritiden? Är det stress hela tiden är det naturligt att kroppen behöver återhämtning och reagerear med sömninslag när man slappar av. Vikttgt att se att sömnen på natten i allafall är god. I ditt fall när det inte finns stress med i sammanhanget kanske det skulle vara bra med en liten kvällspromenad innan TV-tittande och bokläsande.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: