Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan jag göra åt min hårväxt på mina armar?

Vad kan jag göra åt min hårväxt på mina armar? Håren är tätbeväxta, tunna, långa & SVARTA. Jag kan inte visa armarna för någon, knappt mig själv. Gömmer dom under långa tröjärmar. Det här drar ner mig psykiskt & jag har läst om laserbehandling men aldrig riktigt fått en uppfattning vad det är & vad det innebär. Kan man knapra kvinnliga hormoner? Kan man få bort håren utan att de växer tillbaka som stubb? / Emma, 18 år

Den normala variationen i mänsklig kroppsbehåring är mycket stor. Den styrs fr.a. av ärftliga faktorer. Man får inte mer hårväxt av att raka sig (fråga alla pojkar som tycker de har klen skäggväxt - men som rakar sig dagligen). Tillförsel av kvinnligt könshormon ger ingen nämnvärd effekt. All permanent hårborttagning görs genom att destruera hårroten och idag vanligen med laser. Detta görs inte inom offentlig vård utan man får bekosta det själv.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!