Ange ditt sökord

Annons:

Vad är tixocortolpivalat?

Hej ! Jag är allergisk mot nickel, kobolt och något som heter "tixocortolpivalat" och jag undrar vad är det för något? Har letat på nätet men hittar ingen information. Är även allergisk mot parabener, så jag använder smink och hud- & hårprodukter utan parabener. Jag funderar nu om det finns i mat och om jag måste undvika det i såfall ? /Jenny 39

De allergier du har påvisade gäller för hudkontakt - inte för saker du kan äta. Tixocortolpivalat är en markör för kontaktallergi mot lokala kortisonpreparat - dock inte alla. Detta måste du diskutera med din doktor så att ditt eventuella eksem får rätt behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur tar jag hand om fötterna på vintern?

Nu under vinterhalvåret så får jag så otroligt torra fötter. Jag har testat fotvårdssalva men det hjälper inte. Har du något tips vad jag ska göra? Kan man göra en fotbehandling hemma?

Hud & Hår

Torr i ansiktet under vintern

Kan man använda sin bodylotion i ansiktet nu under vintern? Jag tycker inte att min ansiktskräm är tillräckligt fet och återfuktande!

Hud & Hår

Rodnad på låret

Hej! Min fru har fått en märklig rodnad, lite blåtonad, i huden. Den sträcker sig runt hela överdelen av låret på ett ben. Kliar inte och gör inte ont. Hon upptäckte det första gången i somras och det har sedan dess blivit starkare i färgen och ökat i storlek. Vad kan det vara, borrelia?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.