Ange ditt sökord

Annons:

Vad är tixocortolpivalat?

Hej ! Jag är allergisk mot nickel, kobolt och något som heter "tixocortolpivalat" och jag undrar vad är det för något? Har letat på nätet men hittar ingen information. Är även allergisk mot parabener, så jag använder smink och hud- & hårprodukter utan parabener. Jag funderar nu om det finns i mat och om jag måste undvika det i såfall ? /Jenny 39

De allergier du har påvisade gäller för hudkontakt - inte för saker du kan äta. Tixocortolpivalat är en markör för kontaktallergi mot lokala kortisonpreparat - dock inte alla. Detta måste du diskutera med din doktor så att ditt eventuella eksem får rätt behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag myggbett?

Jag får väldigt lätt myggbett under somrarna och har testat alla möjliga myggmedel och sprayer men jag känner inte att de fungerar riktigt. Finns det något annat som jag skulle kunna testa?

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: