Ange ditt sökord

Annons:

Vad är tixocortolpivalat?

Hej ! Jag är allergisk mot nickel, kobolt och något som heter "tixocortolpivalat" och jag undrar vad är det för något? Har letat på nätet men hittar ingen information. Är även allergisk mot parabener, så jag använder smink och hud- & hårprodukter utan parabener. Jag funderar nu om det finns i mat och om jag måste undvika det i såfall ? /Jenny 39

De allergier du har påvisade gäller för hudkontakt - inte för saker du kan äta. Tixocortolpivalat är en markör för kontaktallergi mot lokala kortisonpreparat - dock inte alla. Detta måste du diskutera med din doktor så att ditt eventuella eksem får rätt behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Vilken handsprit är bäst?

I detta konstiga coronaår har jag blivit en flitig användare av handsprit, men när jag ska köpa handsprit på apoteket känns det som en djungel av olika märken, ofta med olika konsistenser. Är det någon skillnad på effektivitet på olika handspritssorter?

Hud & Hår

Ärr i ansiktet blir rött av solen

Jag är en man på 30 år och var för några år sen med om en olycka och har sedan dess fått mindre ärr i ansiktet, så fort solen tittar fram blir ärret rött och bränns lätt, även vid svag sol. Vad kan jag göra för att ta hand om ärret på ett bra sätt?

Hud & Hår

Tips för att ta hand om skrubbsår

Vår dotter på fem år har precis lärt sig cykla och har åkt på några rejäla skrubbsår, hur sköter man om ilskna skrubbsår och vilka produkter funkar bäst? Finns det någon produkt som kan förhindra framtida ärrbildning?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: