Ange ditt sökord

Annons:

Vad är Pityriasis rosea och hur lång tid tar det att slå ut det?

Hej. Jag var till vårdcentralen igår eftersom jag fått utslag på magen och ytterst lite på nedre ryggen. Hon sa att det var Pityriasis rosea, men hon hittade ingen stor medaljong, som man brukar göra. Kan det vara något annat liknande? Påminner lite om myggbett, men det har ju spridit sig lite sen jag först upptäckte dom. Hur lång tid tar det att slå ut helt om det är Pityriasis rosea? Finns det någon salva eller tabletter man kan ta för att göra att det "läker" bort snabbare? / Robin, 24 år

Man ser inte alltid den s.k. primärmedaljongen vid pityriasis rosea. Det myggbettsilknande du beskriver låter dock inte typiskt. Pityriasis rosea brukar blir runda, småfjällande fläckar, på ryggen ofta lite ovala. Vanligen klingar en Pityriasis rosea bort på ca 6 veckor. Och det finns inget som snabbar på förloppet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!