Ange ditt sökord

Annons:

Vad är det svarta knottrorna på min dotters näsa?

Hej! Min dotter är 9 år och har i ett år haft små hudfärgade "knottror" på och runt näsan. Detta börjar bli pinsamt för henne då hennes kompisar börjat fråga vad det är. Det är inga svarta prickar i knottrorna, men däremot har ett par av dem blivit större och röda nyligen. Kan tillägga att hon snabbt får fett hår. Är det vanliga finnar, så tidigt? Vad kan vi göra åt det? Tack på förhand! Med vänlig hälsning, Susanne

Jo, akne kan komma tidigt. Och detta är nog en tidig variant i en aknebenägen hud, som kallas perinasal dermatit (betyder bara att inflammationen sitter runt näsan). Är erfarenhetsmässigt svårt att komma åt med lokalbehandling utan kan behöva tablettbehandling med tetracyklin av den sort som används vid vanlig akne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!