Ange ditt sökord

Annons:

Vad är det för ytliga blodkärl jag har ovanför överläppen?

Jag har sedan flera månader ytliga blodkärl ovanför överläppen. De kommer och går. Bildar ca 5 millimeter stort område.Det är inte torrt eller irriterat och känns ingenting. Jag har inte använt läppstift på mycket länge. Rodnade området stannar cirka en vecka, därefter är allt lugnt tills nästa gång. Ser otrevligt ut. Vad kan detta vara? Vänligast/Margareta, 55

Denna beskrivning tillåter inte en diagnos. Första tanke är ett eksem men förloppet stämmer dåligt. Den åldrande hudens vidgade blodkärl brukar inte heller komma och gå. Man behöver se utslaget när det är färskt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag myggbett?

Jag får väldigt lätt myggbett under somrarna och har testat alla möjliga myggmedel och sprayer men jag känner inte att de fungerar riktigt. Finns det något annat som jag skulle kunna testa?

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: