Ange ditt sökord

Annons:

Vad är det för ytliga blodkärl jag har ovanför överläppen?

Jag har sedan flera månader ytliga blodkärl ovanför överläppen. De kommer och går. Bildar ca 5 millimeter stort område.Det är inte torrt eller irriterat och känns ingenting. Jag har inte använt läppstift på mycket länge. Rodnade området stannar cirka en vecka, därefter är allt lugnt tills nästa gång. Ser otrevligt ut. Vad kan detta vara? Vänligast/Margareta, 55

Denna beskrivning tillåter inte en diagnos. Första tanke är ett eksem men förloppet stämmer dåligt. Den åldrande hudens vidgade blodkärl brukar inte heller komma och gå. Man behöver se utslaget när det är färskt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur tar jag hand om fötterna på vintern?

Nu under vinterhalvåret så får jag så otroligt torra fötter. Jag har testat fotvårdssalva men det hjälper inte. Har du något tips vad jag ska göra? Kan man göra en fotbehandling hemma?

Hud & Hår

Torr i ansiktet under vintern

Kan man använda sin bodylotion i ansiktet nu under vintern? Jag tycker inte att min ansiktskräm är tillräckligt fet och återfuktande!

Hud & Hår

Rodnad på låret

Hej! Min fru har fått en märklig rodnad, lite blåtonad, i huden. Den sträcker sig runt hela överdelen av låret på ett ben. Kliar inte och gör inte ont. Hon upptäckte det första gången i somras och det har sedan dess blivit starkare i färgen och ökat i storlek. Vad kan det vara, borrelia?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.