Ange ditt sökord

Annons:

Vad är det för blåsor jag har på fotsular som kliar och ont i lederna?

Hej Får återkommande blåsor i intervaller på fotsulan. Samma ställe. Gulaktig vätska. Kliar. I samband med detta har jag oxå upptäckt att jag har ovanligt ont i leder, alltid likadant. Vad är det för blåsor? Har det samband med värken? MVH Anki, 52

Tanke 1 är att detta är PPP - pustulosis palmo-plantaris, en sjuka som fr.a. förekommer hos rökande kvinnor. Den har ansetts vara släkt med psoriasis. Men jag tycker du skall visa upp ditt utslag när det är aktivt så att man kan utesluta vanlig psoriasis, eksem och (minst sannolikt) svampinfektion. Och utan säker diagnos kan sambandet med ledbesvären inte uteslutas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!