Ange ditt sökord

Annons:

Växer nedstämdheten bort

Har varit nedstämd och deprimerad länge ! Hur ska man göra , kommer det alltid kännas som de gör ( vill dö) el växer det bort ? Tycker inte att varken medicin eller terapi hjälper mig ,för var dag som går mår jag bara sämre och sämre ! Jag klarar inte av mitt liv länge till , vad ska jag göra ? Har jag gjort min del i detta liv, är jag klar nu??? Erika, 24 år

Till depressionsbilden hör att man inte tror att man kan bli frisk igen. Ser allt i mörker. Glömmer bort att man någon gång faktiskt mått bra. Jag hoppas att Du satts in på antidepressiv medicinering via Din husläkare. Du skriver att Du även fått terapi som inte hjälpt. Det finns olika slags terapier. Den terapi som rekommenderas vid depression är KBT (kognitiv beteendeterapi). Det är det Du i första hand ska begära att få i kombination med lämplig antidepressiv medicinering.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 19 augusti, 2013

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: