Ange ditt sökord

Annons:

Värk efter inkontinensbesvär

Hej, Januari 2011 blev jag opererad inkontinensbesvär insättning av ams800,September 2011 blev det operation för ärrbildning i urinröret, det blev 3 operationer på samma ställe. Efter detta har jag konstant värk i pung och penis, tål inga nätbyxor med blöja, minsta värken är med uridom det blir en klämvärk som är lindrigare, har varit hos smärtläkare och prövat mediciner endast ketogan hjälper mot en värk jag kallar värken rörelsevärken.Finns det möjlighet att jag kan få smärtblockering.

Smärtor i de områden Du beskriver är verkigen inget man önskar någon. För att kunna besvara Din fråga så är det av största vikt att göra en smärtutredning och fastställer vilken eller vilka typer av smärtor Du lider av. Är det en vävnadsskadesmärta och /eller en nervsmärta som är orsaken? Som en del i utredningen undersöks känseln i området för de olika nerver som kan vara inblandade, liksom hur området reagerar på temperaturskilnader och beröring.

Att göra en smärtteckning kan också vara till hjälp, med beskrivning av om smärtorna känns huggande, brännande, blixtrande, molande etc. Visar smärtutredningen att Dina smärtor följer en viss nerv, kan man i diagnostiskt syfte lägga en blockad och bedöva den nerven. Minskar då Dina smärtor finns flera behandlingsalternativ, både i form av mediciner, blockader eller annan behandling. Men först måste man alltså utreda smärttypen. En läkare med kunskap om smärta och smärtutredningar borde kunna utreda vad som är bäst i just Ditt fall, om det inte redan är gjort.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Mannens hälsa

Prostataproblem

Jag hyvlade prostaten på grund av problem med urineringen. Det blev bra till en början(45 dagar) därefter trängningar med många toabesök som följd. Vad beror det på?

Mannens hälsa

Prostataförstoring vid 20 år?

Hej! jag har under en tid (6-8 månader) haft svårare att kissa på grund av sveda och en väldigt svag stråle och emellertid behövt kissa väldigt regelbundet. Jag misstänker ganska starkt att jag har prostataförstoring att döma av symtomen då nästan alla överensstämmer. Dock så är jag endast 20 år och det står att detta är vanligast i övre medelåldern. Tror du att det kan gälla en urinvägsinfektion annars eller ska jag lita på mina symptom?

Mannens hälsa

Udda uppsättning kromosomer

Idag fick jag reda på att jag har en udda uppsättning kromosomer. I ett blodprov som togs och man testade 26 celler fann de att jag har 16 st XXY-kromosomer och 10 st XX-kromosomer. Alltså inga vanliga XY. Min läkare hade inga svar eftersom hon inte sett detta förut. Vad är det egentligen jag har för diagnos?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: